Tahniah Ayu & Wan On Your Wedding Ceremony

Last Saturday hari besar bagi PELANGI sebab adik bongsu PELANGI akhirnya menamatkan zaman bujangnya. Oppsss dah tamat awal pun on last January tapi baru 16 Mac nak buat kenduri. Sajer laa kan, nak sama bulan dengan hakak kau ni.. ehem!~

image

Rombongan yang datang lambat. VIP katanya. Kalau tak letak gambar dia nak sentap. Untunglah VIP datang lambat, dapat bergambar dengan kedua² mempelai. Nasiblah kami yang datang awal dapat bergambar dengan pengantin pompuan jaa. Sebab pengantin lelaki sibuk makan.

image

Menunggu pengantin makan lama sangat tu laa selamba kami serbu dulu belakang pengantin. Ini je laa satu²nya gambar dengan pengantin lelaki pun.

Pastu kami serbu pelamin buat self-service.

image

image

image

Dah puas menggila atas pelamin penuh dengan anak² sekali, kami tarik pengantin pompuan ajak bergambar. Tak boleh nak lepak lelama. Anak Dee si Fifi pun tak sihat, badan panas nak demam. So pengantin sila bagi laluan.

image

image

Gambar banyak yang kelabu sebab ambil pakai enpon jer. Kalau ada gambar yang clear tu semua dari blog Wawa. Aku cilok gambar dari sana. Korang kalau nak lawaskan biji mata, pi ler skodeng kat sana….. Ni yang buat aku nak sambar yang hitam & bagak ni. Huhuhu…..

Tapi lupakan laa niat tu.. korang tak nampak ke sepanjang² bergambar Zaim duk berkepit jer dengan aku? Hari tu hari dia buat perangai. Dia punya perangai takde nak nangis² merengek macam budak lain tapi macam tu laa.. Penat laa den asyik nak dukung jer. Pastu nanti nak kena drive lagi.

Sudahnya, umpan dia dengan ni…

image

“Bahagia sangat saya rasa dapat makan muruku!~”

 

Last but not least……

image

Ayu & Wan..

Korang yang aku anggap macam adik sendiri, pepandai jaga diri dalam alam rumahtangga. Jaga emosi, jaga ego. Jangan tiru macam hakak ko ni ya… Tapi sesekali tiru tips membina tu, takde salahnya. Lepas dah berbaik, cepat² minta ampun dari suami. Muahaha….!~

Yang penting kena ada tolak ansur. Apa yang terkurang tu telan laa sebab masih banyak kelebihan yang ada pada diri masing². Kerana kelebihan itulah korang bersatu, kan? So saat² bergaduh, fikirkan yang baik² aja…

Akhir kata doa dari akak, semoga kekal bahagia ke akhir hayat!~

Sekian,
This entry was posted in Diary. Bookmark the permalink.

2 Responses to Tahniah Ayu & Wan On Your Wedding Ceremony

  1. eLLy says:

    aminnnnn …..

  2. ayu says:

    thanks kak amy… insha Allah akn ku semat kata2 nasihat itu..hehehe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: