Saya Tercedera, Kaki Sedikit Cacat…

Al-kisah, Khamis lepas aku ke PERKESO sebab nak buat bayaran kat sana… So sekalian menghantar baju yang telah dijahit kepada Sis Rasp… Aritu pergi ambil kain, tak teringat langsung nak bergambar… kali ni tak lepaskan peluang…!~

P1040713

Sapa tahu kannn… this sweet moment berakhir dengan tragedi…  Huhuhuhuhu

Sebaik ajer aku turun dari opis Sis Rasp, aku pun nak melangkah ler ke kereta. Sesambil tu, jari duk godek henphone nak call my fren sebab dah berjanji-janjian sama dia nak ke FINAS tengahari tu…..

01032012612

Gedebuk!!!

Aku jatuh sebab tak nampak slide kat lantai tu.. Sakitnya subhanallah, bukan di buat² ya… Aku tak boleh bangun, bukan sebab malu.  Depan aku ada sorang mamat tengah duk peluk plastik courier, dan aku yakin belakang aku ada kaunter guard memang ada sorang guard kat situ..  But no one pun datang tolong aku.

Dekat setengah minit kot, mamat yang berdiri depan aku tu tanya dari jauh, akak tak boleh bangun ke?  Aku menggeleng tapi dia tetap lah jugak tercegat kat situ sampailah ada 2 orang makcik datang.  Barulah ada 2-3 orang lagi lelaki yang datang dekat.

Makcik dan sorang lagi lelaki pautkan tangan aku suruh aku bangun, katanya jangan guna kaki.  Just paut jer kat dorang.  Alhamdulillah, diorang bawak aku duduk di kerusi panjang kat depan tu.  Elok jer duduk, tengok² buku lali aku dah bengkak.

01032012614

Ada sorang lelaki tu, suruh aku tuamkan dengan botol air mineral yang sejuk.  Makcik tu pergi ler beli air mineral tapi tak berapa sejuk sudahnya dia jer minum air tu.

Aku call hubby suruh dia datang amik.  Dah nak dekat pukul 12 pun, tunggu anak² balik sekolah sekaligus then baru hantar aku balik rumah.  Ditinggalkan jugak bebudak kat aku di rumah but nasib baik budak² tengok kaki aku macam tu diorang pandai pulak berdikari tak memerintah sana sini.

Now, kaki dah hilang bengkak.  But still jalan sedikit terhencut.  Aku datang ofis tapi berhantar dan berambil ler… Duk umah pun boring jugak, baik datang ofis leh layan internet….

Sekian,
This entry was posted in Diary. Bookmark the permalink.

12 Responses to Saya Tercedera, Kaki Sedikit Cacat…

  1. suriaamanda says:

    eee..caner leh jatuh ni..next time hati2 eh amy..sib baik xde paper..awak tuh preggy…

  2. sz says:

    ya Allah!

    harap cepat sembuh ye kaki tu..

    seriau tengok!

    baby dalam perut takde apa2 respon ke?

  3. wida says:

    Teruk jugak bengkak tu..mesti sakit..kesian sis.

  4. zana says:

    aduhai..

    sian ko…nasib ler ada makcik2 tu..kalau idak..ntah sampai kesudah si mamat tu dok tercegat jer tengok ko…

    lepas nie more hati2 k

    jalan tengok dpn bukan main phone..

    h ehe h..pesanan penaja giteww

  5. atty says:

    Ya allah teruk jugak nampak bengkak kaki tu amy..rajin2 sapu minyak tau

  6. rasp says:

    Ya Allah sisssss……apsal tak roger2 I…..

    Nie baru tau nie….isk you nie….

    Patutnya u call I tau….

    Kesiannya kat u….

    Hopefully u dah slightly better…

    Take care…..

  7. Memang jelas sungguh bengkak kat kaki tue…. so untuk keselamatan dan kesihatan… kena kurang aktifkan diri yea

  8. Lyn Yusoff says:

    Ya Allah… nasib u takde pape..

    next time extra careful yer.. u tu pregnant..

  9. akubiomed says:

    Nampak bengkak kaki dan sarat membawa berat kandungan lagi. Harap dapat sembut dengan cepat.

  10. Dee says:

    amy2..lenkali jalan pandang depan..jgn bz ngan henpon ye…teruk jugak bengkak tu..baby kau ok kan? be extra careful tau next time..

  11. Mya says:

    mangaiiii… teruk bengkak kaki kau tu babe!

    kusssss…

    skang dah ok tak?

  12. KiD says:

    aiseyyman…. camner skrang? dah ok tak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: