My Girlfriend Is Gumiho

 

Dah lama betul rasanya tak membeli cerita Korea… eh, lama ker….?

Tak kisahlah kan… so let’s kita kasi review ini drama pulak….

image

 

Kisah seekor musang ajaib berekor sembilan yang bercita2 nak jadi manusia…

syaratnya, dia harus berkahwin dengan seorang manusia jugak… Kerana sifat cemburu perempuan² di kampungnya kerana kecantikkannya, cerita telah tersebar.. barang siapa yang datang untuk meminang Gumiho, hati mereka akan dilapah….

 

Maka, setelah seharian menunggu, tak ada seorang lelaki pun yang datang atau sudi berkahwin dengannya… Sebagai hukuman akibat Gumiho gagal memenuhi syarat untuk menjadi manusia, dia telah dihukum terkurung di dalam lukisan serta kesembilan ekornya di kerat…

 

Setelah 500tahun, ditakdirkan seorang anak muda telah membebaskan Gumiho dari lukisan tersebut dan Gumiho terpikat dengan anak muda tersebut…

 

Cita² Gumiho untuk menjadi manusia tidak pernah pudar… tapi syarat sekali ini adalah dia harus menyimpan mutiara musang di dalam badan manusia selama 100 hari.. tenaga manusia tersebut akan diserap ke dalam mutiara musang.  Setelah genap 100hari, mutiara itu hendaklah dipulangkan kembali kepada Gumiho….

 

Sayangnya Gumiho tidak tahu bahawa lelaki yang menyimpan mutiara musangnya itu akan mati setelah semua tenaga diserap pada hari ke-100….

 

kehidupan dan nyawa 50-50… Cinta sejati memerlukan pengorbanan dan setiap pengorbanan akan terbit keajaiban….

 

Lihat dan tonton cerita ni… Aku tertipu…!  Ingatkan cerita ni cerita lawak rupanya……………… Silalah sediakan tisu…

Sekian,
This entry was posted in Diary. Bookmark the permalink.

16 Responses to My Girlfriend Is Gumiho

  1. wida says:

    best x cite ni?
    bc dr sinopsis sis tu cam best jer..tp cedihh

  2. ciklinn says:

    hishh ni yg nak tgok nie…. linn pun kalu tgok citer korea kompom sedih2…. sedangkan citer 2 days 1 night tu pun leh nangis gak kadang kalu part touching2 tu huhuhu

  3. attyfir says:

    sinopsis mcm besh je ni..
    tp lor ni bz..takde masa nak tgk tv pun..

  4. Lyn Yusoff says:

    nampak menarik citer ni..
    nak tggu kat channel 393 ler.. klu ade..
    klu takde pinjam dr u lah.. hahaha
    eermm citer ni lah yg buat u emo kan.. hahhaa

  5. Muhaimin says:

    Last cerita korea yang saya tengok, tak ingat tajuk dia tapi lirik OST dia macam ni: “Sarang han da myun bunja mulle masse yon…” eheheheh

  6. wai says:

    dah lama tk layan citer korea…cd yg wai beli tertinggal kt mesia..n nak download pulak line tenet tk mengizinkan..sgt slow..:(

  7. phreak-id says:

    Akhirnya musang dan lelaki dapat bersama. Dah tengok kt One HD.. :p

    Meh tengok “Midas”. ala-ala korporat sket. Wife pun tengah tergila-gila tengok.. Hehe

    Terbaru >A Trick On How To Get A Featured Post @ Innit.Nuffnang >World’s First Dual-Core Android Smartphone – LG Optimus 2X >Promo MLM Cara Bodoh

  8. yaty says:

    alahai..
    cm best je kak..
    aiyo, mana mau catch up sume2 citer nie..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: