Enpong Barhuuu

Blackberry rosak. Bukan rosak apa, screen dia tak berfungsi kat certain point. So nak menaip adalah kepayahan bila satu² huruf tu jatuh kat point tersebut. Maka, pi kedai tanya katanya nak tukar screen RM150. Nak ganti screen baru rasa macam tak berbaloi sebab beli haritu pun baru RM350, secondhand. Hehehehe

Sebab dah putus talian dengan kawan² social, maka mati kutu plak jari jemari ni bila tak boleh nak merepek meraban. Semalam, zassssssss pi Carrefour, usha enpong baru. Dah aim Galaxy Y macam Zikri, baru RM399 original set. Tup tup nampak plak Galaxy Chat, ada keypad. Apalagi terus sambar.

P1060847

Sebenarnya hajat nak membeli enpon dah lama, nak gantikan enpon utama yang dah pecah seribu dicantum asal boleh jer… Tapi enpon tu takde access to internet. Tapi memandangkan blackbery ni nak diketepikan, maka enpon utama, kita pakai laaa semula selagi boleh.

Tapi kan tapi, Xpax punya plan internet mahaiiii laa pulok, tak macam plan blackberry RM25 jer sebulan. Tengah duk pikir² lagi ni nak kena sambar nombor baru untuk internet access ataupun upgrade balik ke plan internet nombor yang lama tu. Hadoiii!~

So far, duk pakai wifi jer lagi bila sampai kat opis. Bila balik umah, mati kutu balik. Huhuhuhu!~

Sekian,
This entry was posted in Diary. Bookmark the permalink.

6 Responses to Enpong Barhuuu

  1. wida says:

    wahh enpong baru.ingat beli ipong tadi..hehe

  2. zahidahwahid says:

    wah!! nak jugak… hehehe

  3. tihara says:

    best nay dapat henpon baru..nice :)

  4. akubiomed says:

    Sudah tak boleh BBM lagi. :-)

  5. tapi gambar wallpaper handphone tu sweet jee…. :)

  6. Dee says:

    kt umah psg streamyx or unifilah..semua leh guna..hehehe..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: