Category Archives: Diary

Trip Korea Day 4 : Namdaemun

Mission failed. So janganlah ikut langkah kitorang kat sini. Kitorang pun ikut rentak kaki jer. Buat bahan bacaan penambah info bolehlah. But totally takde ilmu kat entry ni pasal Namdaemun. E-Lengdang ke mana, brooch ke mana uuhhhhhhhhh! Tapi kitorang telah … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | 4 Comments

Trip Korea Day 4 : Trick Eye Museum

Entry ni layan gambar je laa yaaaa.. Nak bercerita pun takde apa nak cerita sebab memang tujuan untuk bergambar semata². Dari stesen subway nak jalan ke sini jangan malu bertanya tau. Sebab agak complicated jugak jalan masuk tu. Nanti kat … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | 3 Comments

Trip Korea Day 4 : City Hall

 06:30  Breakfast @ Lian Hostel (Early check-out) – simpan luggage 07:00 07:45 Ewha Street  City Hall Ewha University  9:00 09:15  Trick Eye Museum  15,000 won  12:00 11:30  Namdaemun 15:00 18:00  Haha House (collect luggage)  19:00 20:20  KTX to Busan  19:30 23:40  Keep Luggage / … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | Leave a comment

Trip Korea Day 3 : Banpo Moonlight Rainbow Bridge

Lepas makan kami kembali ke Subway. Dari Anguk Line 3 kami terus je ke stesen Express Bus Terminal. Dari situ boleh jalan kaki ke tepian Hangang River. Kitorang dah tak larat nak jalan. Tahan teksi tapi diorang tak faham apa … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | 3 Comments

Trip Korea Day 3 : Jongmyo Shrine

Nak sampai ke Jongmyo Shrine ni MasyaAllah dugaan besar. Dari jalan yang sepatutnya lurus, kami buat U-turn yang teramat besar!! Ini semua sebab bahasa ayam & itik punya pasal. Keluar dari Changgyeonggung kami tanya pengawal depan gate tu, katanya dari pintu … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | Leave a comment