Botak Lagi

20130113_171225

After botakkan Zaim last waktu dalam pantang haritu, inilah lagi sekali aku botakkan dia.

Bukan niat nak botakkan pun, cuma rambut dia dah panjang nak masuk ke telinga. Lepas tu, kepala dia ni orang tua² cakap “makan bantal”, sebelah belakang tu tak berapa nak tumbuh rambut. Dah tumbuh, tapi sebab lambat tumbuh jadinya tak sama panjang dengan yang lain². So hubby bawak pi kedai.

Terus dia suh barber tu cukur no.1 ntah apa istilah no.1, 2 or 3, kita orang pompuan mana ler tahu kan? Yang aku tahu, aku pesan kat hubby JANGAN licinkan. Potong sama rata dengan rambut yang pendek tu. Maka jadilah begini…

20130113_171308

Nasib baik Zaim ni elok pulak diam duduknya. Langsung tak bergerak. Gamaknya syiok jer ada orang urut² kepalanya. Hehehehe. Ehh anak² aku semuanya baik² jer tingkah laku waktu gunting rambut. Zulfan dulu pun dari kecik tak menangis meraung takut kena gunting rambut. Syukur Alhamdulillah….

Cuma Ika ajer tak pernah merasa gunting rambut. Dari kecik sampai dah nak masuk 5 tahun, memang tak pernah disentuh rambutnya dengan gunting. Sebab awalnya dulu, rambut Ika memang kontot, nipissss jer. Tak sangka plak bila dah besar gini, ramai orang puji rambut dia cantik. Alhamdulillah…..

Sekian,
This entry was posted in Diary. Bookmark the permalink.

4 Responses to Botak Lagi

  1. wida says:

    budak ni dah botak….ngeee.

    baguslah anak2 akak senang nak di bwk gunting rambut

  2. akubiomed says:

    Bulat biji mata. Botak kan hensem. :-)

  3. Anak Buah KM pun dah kojeng dah lepas majlis cukur jambul awal bukan jan 2013

  4. zahidahwahid says:

    makin handsome lah dia… kekeke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: