Author Archives: sW33tdaRLinG

Trip Korea Day 3 : Gyeongbokgung Palace

Sepatutnya ada upacara pertukaran pengawal pada pukul 11 pagi tapi kami terlepas. Waktu dengar bising² bunyi muzik tu, kami kat pintu The Story of King Sejong. Aku terlupa! Excited sangat dapat pakai baju traditional yang diidam²kan. Dapat bergambar dengan oppa … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | 3 Comments

Trip Korea Day 3 : Gwanghwamun Square

Balik dari Buckhon Hanok Village, ambil Elly & Cikmat di hostel untuk teruskan destinasi seterusnya untuk hari ketiga. Dari Stesen Jongno ambil line 5 turun 1 stesen je di Gwanghwamun. Keluar jer dari stesen Gwanghwamun akan nampak bangunan yang kat … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | Leave a comment

Trip Korea Day 3 : Buckhon Hanok Village

Day 3 (Sunday)  07:00 Breakfast @ Gwangjang Market Subway Line 1 (Jongno3) –> Jongno 5 Exit 9 08:00 06:30 Cheonggyeocheon Stream Buckhon Hanok Village Subway Line 5 (Gwanghwamun) 10:00  Gwanghwamun Underground Museum *free hanbok  Gyeongbokgung Palace 3,000 won *free hanbok  12:00  Buckchon … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | 3 Comments

Trip Korea Day 2 : N Seoul Tower

Ikut dari entry yang lepas, kita stop entry kat Namsagol Hanok Village. So dari sana kami bergerak ke N Seoul Tower. Nak senangkan cerita, kitorang terus jer ambil teksi. Tanya sana sini kat mana arah yang betul untuk tunggu teksi. … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | 1 Comment

Bila PELANGI Beraya

  Jauh di mata dekat di hati Walaupun beraya di tempat yang berlainan tapi pagi² raya lagi memasing dah update gambar raya dalam group whatsapp. Cuma ada laa yang tak update atas sebab² tertentu contohnya Wahida My All yang masih … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | 3 Comments