Author Archives: sW33tdaRLinG

Trip Korea Day 2 : Nami Island

Tangan Cikmat 24/7 pegang enpon. Tolong carikan peta   Dah bersedia nak muntah hijau tengok gambar² kitorang kat Nami Island? Excited sangat bila sampai sini. Nak pulak sebab sampai awal pagi, orang baru nak start meramai. Kalau sampai lebih awal … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | Leave a comment

Trip Korea Day 2 : Tragedi ITX

06:15 Breakfast @ Lian Hostel 06:30 06:50   Nami Island 8,000 won                    ITX – 7.16 am Subway Line 1 (Jongno)­ to Cheongnyangni to ITX (Gapyeong) Taxi to Gapyeong Wharf  3,500 won Lunch @ Drama Café [Solat] 13:00 15:30 16:30 Petite … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | Tagged | Leave a comment

Trip Korea Day 1 : Cheonggyeocheon Stream & Dongdaemun

Cheonggyeocheon Stream memang dalam itinerary hari pertama. Tapi sebab masa pun awal lagi nak ke Dongdaemun, maka kita ke Cheonggyeocheon Stream dulu. Lagipun katanya Dongdaemun buka 24 jam. So kalau lambat² ke sana pun takde masalah. Esok punya itinerary kita … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | 3 Comments

Trip Korea Day 1 : Itaewon

Kalau korang baca entry pertama untuk hari pertama di blog aku ni, korang akan nampak itinerary yang aku tampal kat situ. Kalau nak ikut pada itinerary asal, selepas check-in di Lian Hostel kami sepatutnya ke Namsagol Hanok Village seterusnya ke … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | 2 Comments

Trip Korea Day 1 : Lian Hostel

Nak cerita pasal accommodation aku sepanjang di Seoul. Pilihan yang tepat! Ada 3 line subway kat situ. Line 1, Line 3 dan Line 5. So kalau ada destinasi ke mana² pun dah less tukar subway. Tapi subway utama kat Lian … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | 6 Comments