Author Archives: sW33tdaRLinG

Trip Korea Day 4 : Trick Eye Museum

Entry ni layan gambar je laa yaaaa.. Nak bercerita pun takde apa nak cerita sebab memang tujuan untuk bergambar semata². Dari stesen subway nak jalan ke sini jangan malu bertanya tau. Sebab agak complicated jugak jalan masuk tu. Nanti kat … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | Leave a comment

Trip Korea Day 4 : City Hall

 06:30  Breakfast @ Lian Hostel (Early check-out) – simpan luggage 07:00 07:45 Ewha Street  City Hall Ewha University  9:00 09:15  Trick Eye Museum  15,000 won  12:00 11:30  Namdaemun 15:00 18:00  Haha House (collect luggage)  19:00 20:20  KTX to Busan  19:30 23:40  Keep Luggage / … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | Leave a comment

Trip Korea Day 3 : Banpo Moonlight Rainbow Bridge

Lepas makan kami kembali ke Subway. Dari Anguk Line 3 kami terus je ke stesen Express Bus Terminal. Dari situ boleh jalan kaki ke tepian Hangang River. Kitorang dah tak larat nak jalan. Tahan teksi tapi diorang tak faham apa … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | 1 Comment

Trip Korea Day 3 : Jongmyo Shrine

Nak sampai ke Jongmyo Shrine ni MasyaAllah dugaan besar. Dari jalan yang sepatutnya lurus, kami buat U-turn yang teramat besar!! Ini semua sebab bahasa ayam & itik punya pasal. Keluar dari Changgyeonggung kami tanya pengawal depan gate tu, katanya dari pintu … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | Leave a comment

Trip Korea Day 3 : Gyeongbokgung Palace

Sepatutnya ada upacara pertukaran pengawal pada pukul 11 pagi tapi kami terlepas. Waktu dengar bising² bunyi muzik tu, kami kat pintu The Story of King Sejong. Aku terlupa! Excited sangat dapat pakai baju traditional yang diidam²kan. Dapat bergambar dengan oppa … Continue reading

Sekian,
Posted in Diary | 3 Comments