Aku Hilang Kereta

 

Aku pergi mall kat Ampang, yang dekat dengan Hotel Flamingo… kan ada jalan belakang, lorong sebelah kedai mamak apa ke namanya, aku lupa… aku lalu ikut lorong tu laa…

Sampai lorong tu, ada sorang mamat ni terdampar tepi jalan sorang², macam kesakitan.. aku tak berani nak tolong sebab takde orang laen kat situ.. dibuatnya dia rompak aku ke hapa..

Lagipun, aku tengok dia pun memang curios sangat².. So aku bawak keter laju², parking tepi jalan terus masuk kat Mall tu…

Keluar dari Mall, aku takut nak ke kereta aku, takut mamat tadi aim aku, tunggu kat situ ke hapa.. Solution, aku tahan teksi, pusing jauh skit then berenti kat tepi jalan yang aku parking kereta tadi..

Tapi kat situ tiba² dah ramai orang, ada persatuan cina tengah buat aktiviti senaman ke hapa ntah.. Fuuuh legaa…. Bayar duit teksi RM2.50

Tapi melilau aku cari kereta aku takde… memang aku ingat, aku park kat situ tadi.. Ahh, aku dah berderau darah…

Tengok aku melilau, ada sorang cina tu tanya aku, aku cakap la, aku park kereta kat situ tadi, tapi skang dah takde.. Dia cakap memang kat situ tempat ‘panas’… selalu jer hilang kereta…

Aku dah separuh nangis.. melilau sana sini cari kereta, kut² silap park kat laen..

Tiba² hati aku terdetik.. “apa susah, kalo nak dapat balik kereta aku tu, bangun jer laa dari tidur”

Terus aku buka mata… sedar² aku still atas katil.. jam pun dah dekat pukul 7am.. Bergegas aku bangun mandi tadi..

Hhuhuhuhu, korang jangan laa marah.. aku takde niat nak tipu sebab aku pun tertipu gak tadi…. Nasib baek mimpi kan kan kan kan kan….?

Sekian,
This entry was posted in Diary. Bookmark the permalink.

19 Responses to Aku Hilang Kereta

  1. sumijelly says:

    oit…pepagi ko dh sajikan cerita mimpi…

    hahaha……

  2. oli says:

    cisssss…ingat kan betul hilang kereta… :choler:

    • sWeEtDaRLinG says:

      @oli,

      i pun ingat betul2 hilang… sampai rasa macam nak nangis.. sampai dah plan, lepas ni kena pi keje ngan motor, kena mintak balik motor i yang kawan hubby pinjam..

      nasib baek buka mata, dapat balik kereta… :o: :o: :o:

  3. oneyani says:

    amboi2 sweeeeeeeeeetnye cite ni!pui pui

  4. lynnda says:

    siot aje .. aku baru nk call ucap simpati .. TARIK BALIK!!!!!!!!!!!!!!!11

  5. Sufira says:

    kahkahkah..:D…tumpang gelak je buleh?

  6. az1ra says:

    cisss mati2 akuu ingat ko betul2 hilang keta sekali mimpi…

  7. rasp says:

    tipah tertipu tipah tertipu….uwaaaaa

    cancel nak bersimpati dgn u muahahahahaha

  8. fadli says:

    mimpi hilang kereta mmg xbole blah..aku pun ada alami mimpi hilang kereta..park kat luar rumah..tp selang 3 buah rumah..kira park rumah jiran la..sebab kat rumah parking penuh..esok pg bgn kereta tinggal separuh..rim ngan tayar,seat hilang..tinggal bumbung.enjin pon hilang..mcm separuh gila dibuatnya..

    tup tup..terkejut punya pasal..terjaga dari tidur..then berlari tengok kereta kat luar ada ke x..syukur ada lagi..cemas..then kol 5 mkn sahur..then sambung tidur balik..

  9. krul says:

    selalu juga mimpi mcm ni…memang cemas..tapi apa makna mimpi ni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: